Stemhygiëne en anatomie

Stemgeheimpjes

Je wil meer weten over hoe de stem werkt en hoe je hem goed kan verzorgen?
Tijdens deze workshop onthul ik al mijn stemgeheimpjes. Ik vertel je hoe je de stem optimaal kan leren gebruiken. En gezond houdt.

Professionele stem

Als geboren praters staan we vaak niet stil bij de werking van ons instrument. Toch praten we soms dagelijks meerdere uren, al dan niet om professionele redenen. Een bewuste omgang met je stem is onontbeerlijk. Want stemproblemen voorkomen is absoluut beter dan genezen.

Als zanger werk ik dagelijks intensief met mijn stem. Dat vraagt een fultime focus op mijn instrument. Dat is voor zangers evident. Maar iemand die dagelijks voor de klas staat, praat als verkoper, kinderjuf of telefonist(e) is, … staat er vaak niet bij stil dat zijn of haar stem ook verzorging vraagt.

Stemhygiëne

Tijdens deze workshop over stemhygiëne en anatomie krijg je uitleg over de werking van de stem. Welke factoren hebben een negatief effect op je klank? Stemhygiëne dus. We staan ook stil bij wat je moet doen als het fout gaat: ziekte, heesheid,,

Praktijk

Aan de hand van eenvoudige oefeningen leer ik je hoe je de stem dagelijks kan
verzorgen en opwarmen.  Je leert de oefeningen aan en ik controleer of je ze juist en gezond uitvoert.

Ik vertel je over hoe ik mijn stem verzorg. Welke producten, drankjes, middeltjes, … Ik  focus me daarbij op natuurlijke en goedkope remedies: kruiden, waterdamp, zwijgen (!), … Geen hippe, dure en nutteloze middeltjes dus.

Bij chronische en structurele stemproblemen geef ik graag doorverwijzend advies. (NKO-arts, logopedie)

Praktisch

U kan deze workshop op maat bestellen als vereniging, school, B to B, jeugdclub,,
De workshop over stemhygiëne en anatomie kan zowel op locatie worden gegeven als bij mij thuis.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze workshop? Neem contact op via info@annzingt.be of 0032 495 26 28 55

 

AUTHOR

239197annzingtbe

All stories by: 239197annzingtbe