Biografie

Ann Debaillie Biografie

Muzikaal inspireren! Op het podium en als stemcoach.

Ann Debaillie

Ann Debaillie doorkruiste Belgiƫ van west naar oost: ze groeide op in Kortrijk en woont nu in Opheers. Pal in het midden tussen die twee plekken raakte ze gepassioneerd door muziek; tijdens haar opleiding aan de kunsthumaniora van het Leuvense Lemmensinstituut.

Die muzikale rode draad liep verder doorheen haar studies Germaanse talen aan de KULeuven. Hoe? Door muziekstages en privelessen te volgen bij jazzmuzikanten uit Belgiƫ en (ver) daarbuiten.

Vanuit Leuven ging ze naar het conservatorium van Maastricht voor een opleiding jazz-zang. Voor haar podiumprojecten put ze inspiratie uit goeie oude swingmuziek, moderne jazztunes en gedurfde popsongs. Om dat repertoire vorm te geven, liet ze zich aanscherpen door Fay Claassen, Christina Fuchs, Susanne Schneider, Claudius Valk, Rachel Gold,,

Intussen geeft ze zelf les aan het conservatorium van Hasselt, de muziekopleiding van de UCLL in Diepenbeek en aan de Popacademie in Sint-Truiden. Als zangcoach werkte ze al samen met Veerle Baetens, Laura Omloop, Get Ready, Tina Bride. Maar ook in producties als The Voice Kids en Eurosong for Kids trad ze op als coach.

Haar ambitie? Inspireren – op het podium en als stemcoach.

Wil je meer weten over haar projecten? www.annzingt.be

Of volg haar via FB: De Stemcoach