Alogon

Maak met ALOGON een reis naar binnen. Een bijzondere luisterervaring, op zoek naar zuiverheid. Deels improviserend duikt dit ensemble in de muziek. Ze luisteren naar wat het moment hen kan vertellen: mystiek, pijn, waanzin, schoonheid, verheffing, … alle aspecten van het leven tonen zich. Dat is vaak helend, soms confronterend. Ervaar de verloren gewaande, subtiele kracht van muziek, opnieuw.

 

Alogon,

Componist Bert Appermont, jazz zangeres Ann Debaillie, soundhealer Geert Kumpen, rootsmuzikant Jeroen Vanesser en de Duitse violist Peter Jutz zoeken naar de oerkracht van muziek.

Alogon?

De lengtes van trillende snaren die goed samenklinken verhouden zich als eenvoudige getallen. Dat  ontdekte Pythagoras en zijn leerlingen. Een wonderbaarlijke ontdekking! Hoe konden schoonheid en getallen iets met mekaar te maken hebben? Muziek werd een metafoor om de orde in de kosmos (de harmonie der sferen) te verklaren.

Maar zij ontdekten ook irrationele getallen, die beantwoordden niet aan hun wereldbeeld. Deze kennis hield men lange tijd verborgen. Ze was onverklaarbaar en dus, schijnbaar, gevaarlijk.

Deze onverklaarbare getallen noemden ze Alogon. Ze stonden symbool voor het onuitspreekbare, het onlogische en het onmeetbare.

 

Alogon!

In de 21ste eeuw, verbindt het ensemble Alogon het volmaakte met het onvolmaakte. Vijf muzikanten ontmoeten elkaar in een intuïtieve muzikale reis, elk met hun eigen stem, instrument(en) en verhaal. In de magie van het moment ontstaat een klankwereld met krachtige bourdons, betoverende boventonen en ongekende ervaringen.

De verloren gewaande reine, harmonische schoonheid, ontmoet de imperfectie.  Langs deze duistere weg vindt Alogon verheffing, licht en verbinding.

Concert

Zin om Alogon aan de slag te horen in jouw concertzaal, tuin, woonkamer, … Het wordt vast een zeker een inspirerende ervaring. Wij spelen intuïtief in op de omstandigheden. Een ligconcert? Een artistieke vernisage? Een luisterconcert? De omstandigheden geven onze ideeën vorm. Voor meer info en vragen: info@annzingt.be